Zorg en levensboeken

Oog hebben voor je medemens, zorgen voor elkaar. Dit kan ook het maken van een levensboek. Een levensboek verbindt, verdiept relaties, ordent ervaringen en geeft betekenis aan gebeurtenissen in het leven. 

Zorg

Oog hebben voor je medemens en zorgen voor elkaar. Dat is belangrijk. Mensen worden steeds ouder en mantelzorg wordt steeds belangrijker. Mantelzorg leveren is zwaar. Gelukkig bestaat er ook betaalde mantelzorg. Dat is wat il lever. Als betaalde mantelzorger kan ik iemand die een ander verzorgt ontlasten. Ik kan voor een paar uur, een dagdeel of zelfs voor een hele dag ingehuurd worden. De kosten worden betaald uit het PGB van degene die zorg nodig heeft. Ik zorg voor een oudere dame met dementie. Haar man kan daardoor wandelen, fietsen en (als er geen lockdown is) naar de sportschool. Ook ben ik een paar uurtjes bij een oudere man. Wij zijn samen creatief aan de slag. Mooi werk, leerzaam en zinvol. Heb je mij ook nodig? Neem dan contact op. 

Levensboek

Een boek over je leven schrijven. Laat dit doen of schrijf het zelf met behulp van het cursusboek 'Over je leven schrijven? En dan?' Je kunt een boek schrijven over je eigen leven of over dat van een ander. Een levensboek verbindt, verdiept relaties, ordent ervaringen en geeft betekenis aan gebeurtenissen in het leven. Het is een bijzonder document voor de hoofdpersoon en diegenen die bij hem of haar betrokken zijn:  

  • Schrijf het zelf met behulp van het doe-het-zelf boek 'Over je leven schrijven En dan?' Zie shop.  Lees verder

  • Laat het boek schrijven. Lees verder 

 

Laten schrijven 

Je kunt dat levensboek laten maken dat bij jou past en bij het budget dat je er voor over hebt; een kort levensverhaal, een levensboek, een uitgebreid levensboek of een levensboek op maat. In alle gevallen is het een vormgegeven en gedrukt levensboek.

Het schrijven van een levensboek is een inspirerende en creatieve bezigheid. Het vraagt ook het nodige. Een levensboek komt er niet vanzelf. Het is belangrijk dat je rekening houdt met dat:

  • ook een levensboek laten schrijven tijd en energie kost.

  • het sowieso herinneringen en emoties oproept. Dit kunnen         positieve en een helende gevoelens zijn, het kunnen ook         confronterende en verdrietige gevoelens zijn. Bereid je hierop         voor.

Schrijf zelf met of zonder hulp

Over het leven schrijven van jezelf of over je dierbare moeder, vader, oma, opa of ander familielid of vriend. Het is leuk en het is een uitdaging! Het is vooral erg waardevol om te doen. Voor jezelf en voor degenen over wie het gaat. 

Het meest lastige vinden mensen vaak om daadwerkelijk te gaan schrijven. Met tips en trucs gaat het lukken. Zelfstandig met behulp van het cursusboek 'Over je leven schrijven? En dan?' Of online, door mij begeleid, praktisch en op maat!

Het doe-het-zelf-boek ‘Over je leven schrijven, En dan?’ bevat informatie en opdrachten. Je leert hoe je gegevens verzamelt en in een levenslijn kunt plaatsten. Welke thema’s je kunt beschrijven en hoe je structuur aanbrengt. Waar je op moet letten bij het gebruik van illustraties en hoe je het boek kunt opmaken met standaard softwareprogramma’s. Tot slot krijg je informatie over het in eigen beheer uitgeven van je levensboek en hoe je het onder de aandacht kunt brengen. Geïnteresseerd in een levensboek schrijven? Zelf, met hulp of laten doen? Neem contact op.